Meer weten?
T 076-3020022
E info@senergy-consult.nl

Energielabel

Een energielabel is een aanduiding voor de energetische kwaliteit van een gebouw. Net als bij auto's en koelkasten gaat dit van A++ t/m G, waarbij A++ staat voor extreem energiezuinig en G voor een erg energieverspillend gebouw. Het label is dan ook een nuttig instrument bij de verhuur of verkoop van uw gebouw. Door te isoleren en/of installaties te vervangen kunt u het label verbeteren.

Wanneer is een label verplicht?

Als eigenaar van een gebouw bent u verplicht het energielabel te overhandigen aan een nieuwe koper of huurder. Dit geldt ook bij verkoop van een deelnemings- of lidmaatschapsrecht waardoor u een gebouw mag gebruiken. Als het gebouw jonger is dan 10 jaar en er kan een EPC-berekening (verplicht bij de aanvraag van een bouwvergunning) overlegd worden, volstaat dit ook.

Energielabel of maatwerkadvies?

Een Energielabel is dus een aanduiding voor de energetische kwaliteit. Maar zegt dit ook iets over het energieverbruik? Nee, het zegt enkel iets over de potentie van het gebouw met betrekking tot het energieverbruik. Een maatwerkadvies daarentegen, sluit aan op het gedrag van de gebruikers van het gebouw en geeft een raming van de investeringskosten en te behalen besparingen. Een maatwerkadvies heet bij Senergy Consult overigens gewoon een energieadvies, want 'maatwerk' is bij ons vanzelfsprekend.

Meer informatie?

In onderstaande brochures vindt u meer informatie over het energielabel voor woningen en gebouwen (utiliteit).

          

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/.sites/39/site9/web/_inc/global.inc.php on line 0

This system is temporarily unavailable

The following has been reported to the administrator:

Fatal Error: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) (# 2).

Error in line 0 of file 'Unknown'.

Script: '/index.php'.